אוכל
צילום׃ עדי קלינהופר, mako אוכל

לילות ביירות

נצבט לנו הלב לחשוב כמה שנים בזבזנו במחשבה שלילות ביירות הוא קינוח שרק קונדיטורים מקצועיים יכולים להכין. אז לא, זה ממש לא מסובך להכין לילות ביירות בבית, וממש היום אנחנו מתכוונים להתחיל בזה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 13/02/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (תבנית מלבנית 25*35): 

4 כוסות חלב 

חצי כוס סוכר

50 גרם חמאה 

1 כוס סולת 

לקרם:

2 כוסות שמנת מתוקה 

חצי כוס אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל 

לסירופ:

חצי כוס מים 

1 כוס סוכר

1 כפית מי ורדים

לקישוט:

200 גרם פיסטוק טחון 

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבסיס: שמים בקלחת רחבה חלב עם סוכר וחמאה. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה. מוסיפים את הסולת ומערבבים עד הסמכה. מורידים מהאש.

2 מעבירים את בסיס הסולת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה. מכניסים למקרר לשעה, לקירור והתייצבות.

3 מכינים את הקרם: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר לקבלת קצפת יציבה.

4 משטחים את הקצפת על בסיס הסולת ומכניסים לקירור לפחות ל-4 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מקשטים אותה בפיסטוקים.

5.מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת את המים, הסוכר ומי הוורדים. 

6 פורסים את העוגה לריבועים ומגישים כל פרוסה עם מעט סירופ סוכר מעל.

קינוח לילות ביירות של עדיקוש (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
קינוח לילות ביירות של עדיקוש|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר בקופסה אטומה במקרר במשך 3 ימים.