אוכל
צילום׃ egiss, Istock

עוגת תפוחי עץ מתובלת

מתכון מעולה למי שסובל מאלרגיה לביצים

פיליס גלזר | mako | פורסם 09/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או חצי כוס שמן)
4.5 כפות דבש
4.5 כפות סוכר דמררה (או כמות דבש זהה)
2 כפות יוגורט (רצוי בופאלו או עזים)
½ 1 כוסות קמח מלא או קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
½ כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחון
1/8 אבקת ג'ינג'ר
1/8 אגוז מוסקט
½ 1 כוסות רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (אפשר ורצוי לקנות אורגני)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.2. במערבל חשמלי, טורפים חמאה, דבש, סוכר ויוגורט במהירות גבוהה.3. מנפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והתבלינים ומוסיפים לקערת המערבל. יוצקים פנימה את רסק תפוחי העץ ומערבבים היטב.4. יוצקים לתבנית מוארכת בגודל 10X23סנטימטר, משומנת ומקומחת.5. אופים 35-40 דקות (כמחצית מהזמן לעוגות קטנטנות) או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.