אוכל
צילום׃ SXC

עוגיות פשוטות וטעימות

עוגיות טעימות וקלות להכנה

יונית נפתלי | mako | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 2180 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

שמים את הקמח והסוכר בקערה, מוסיפים את החמאה ומעבדים (בידיים או במעבד מזון) עד להיווצרות פירורים. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר ואת סוכר הווניל, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב. מאחדים את שתי התערובות ולשים בשתי ידיים עד לקבלת בצק אחיד. ניתן להוסיף לבצק פצפוצי שוקולד, אגוזים או צימוקים. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לחתיכות נוחות לעבודה, מרדדים וקורצים עוגיות – בעזרת חותכני צורות או כוס. משמנים תבנית אפייה במעט חמאה, מסדרים את העוגיות ואופים במשך רבע שעה, עד שהן מזהיבות.