צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
פנקייק גבינה קל להכנה
ככה מכניסים קצת בריאות לארוחת הבוקר של שבת: משלבים גבינה לבנה ויוגורט בפנקייק, וכמעט לא משמנים את המחבת בין הנגלות. פנקייק קל להכנה שהוא טעים, מזין ובעיקר כיפי בטירוף
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 29/12/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
קופסה גבינה לבנה (250 גרם)
גביע יוגורט
כוס וחצי קמח
4 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
שקית אבקת אפייה
50 גרם חמאה מומסת או 4 כפות שמן קנולה
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים (אפשר לעשות זאת במעבד מזון, בבלנדר או פשוט במטרפה).
2 מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה, ומשמנים במעט חמאה או שמן.
3 יוצקים מהבלילה פנקייקים, וכשמתחילות להופיע עליהם בועות קטנות הופכים. ממתינים 2-3 דקות נוספות להזהבת הצד השני, מורידים את הפנקייקס המוכנים וממשיכים עם יתרת הבלילה. אין צורך לשמן את המחבת שוב.
4 מגישים חם עם איזו תוספת שאוהבים (או בלי כלום. זה עדיין טעים מאוד).
פוש אחרון ודי: