צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
עוגת בננה ומרס
עוגת בננה עם פצפוצי שוקולד זו כבר מזמן קלאסיקה, אתם לא חושבים שהגיע הזמן להחליף את השוקולד צ'יפס במשהו מגניב יותר?
הדר אליאס | mako אוכל
| פורסם 20/11/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
150 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
2 ביצים
3 בננות בשלות, מעוכות במזלג
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם חטיפי מרס (או כל חטיף שוקולד אחר שאוהבים), קצוצים גס
חצי כוס חלב
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
2 מערבלים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית (רצוי במיקסר, אבל אפשר גם בכף).
3 מוסיפים את הביצים, החלב והבננות המעוכות, ומערבבים.
4 מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה וחתיכות המרס ומוסיפים לתערובת הביצים והבננות.
5 מערבבים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לתבניות.
6 אופים כ-45 דקות (כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי 30 דקות). העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.