אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת בננה ומרס

עוגת בננה עם פצפוצי שוקולד זו כבר מזמן קלאסיקה, אתם לא חושבים שהגיע הזמן להחליף את השוקולד צ'יפס במשהו מגניב יותר?

הדר אליאס | mako אוכל | פורסם 20/11/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר

2 ביצים

3 בננות בשלות, מעוכות במזלג

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

200 גרם חטיפי מרס (או כל חטיף שוקולד אחר שאוהבים), קצוצים גס

חצי כוס חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.

2 מערבלים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית (רצוי במיקסר, אבל אפשר גם בכף).

3 מוסיפים את הביצים, החלב והבננות המעוכות, ומערבבים.

4 מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה וחתיכות המרס ומוסיפים לתערובת הביצים והבננות.

5 מערבבים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לתבניות.

6 אופים כ-45 דקות (כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי 30 דקות). העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.