אוכל
צילום׃ איגור פרברוב, יחסי ציבור

הבסבוסה של מסעדת מחניודה

לכבוד פרויקט אוטואוכל השף אסף גרניט עושה מצווה, וחולק איתנו את המתכון לעוגת הסולת של מחניודה. רק להוסיף כדור גלידה

אסף גרניט | מחניודה | פורסם 21/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

325 גרם סולת (כוס ושני שליש)

8 ביצים מופרדות

175 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס ועוד 2 כפות)

300 גרם חמאה מומסת

400 מ״ל מיץ תפוזים (כוס ושני שליש)

275 גרם קמח לבן (2 כוסות)

100 גרם קוקוס טחון (כוס)

35 גרם אבקת אפייה (3.5 כפות)

לסירופ סוכר:

300 גרם סוכר (כוס וחצי)

300 מ"ל מים (כוס ורבע)

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הסירופ: מבשלים את המים והסוכר עד שכל הסוכר נמס, ואז עוד 5 דקות. מצננים ושומרים בקירור.

2 העוגה: מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

3 מערבבים בקערה את החמאה המומסת, מיץ התפוזים והחלמונים.

4 מוסיפים את הסולת, הקמח, שאר הסוכר, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים את החלבונים המוקצפים פנימה בתנועות קיפול (נזהרים שהקצף לא ייפול או יישבר).

6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, עד שהעוגה זהובה-חומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

7 מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הסירופ הקר.

8 מגישים עם או בלי גלידה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

המתכון הוא חלק מפרויקט אוטואוכל של מסעדת מחנהיודה ועונת התרבות בירושלים. מדי יום יוצא האוטואוכל לרחובות ירושלים למסע אמנותי-קולינרי-חברתי מרתק שמבקש לספר את סיפורה של ירושלים דרך הצלחות הריקות. בכל יום יחנה האוטואוכל במקום חדש, ויתארחו בו דמויות ירושלמית מוכרות בינהן ח"כ רובי ריבלין, הסופרת שפרה קורנפלד, העיתונאית דנה וייס, שפים בעלי השפעה ואחרים. שף אסף גרניט ואורחיו יבשלו בכל יום מתכון כשר אחר שיימכר במחירי עלות. המקום אליו מגיע האוטואוכל יתפרסם מדי יום באתר האינטרנט של עונת התרבות והמסע יימשך עד ל-12 באוגוסט.