עוגת שמרים ריקוטה
עוגה אוורירית וחגיגית במילוי גבינה מתקתק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
150 גרם חלב
1/2 חבילה שמרים טריים(20 גרם)
1 ביצה
2 חלמונים
400 גרם קמח
40 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
200 גרם חמאה לקיפולים
אבקת סוכר
למילוי הריקוטה
500 גרם גבינת ריקוטה (5% שומן)
150 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה מאוד
40 גרם קמח
גרידה מלימון אחיד
כף תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק (למעט החמאה לקיפולים) עד לקבלת בצק אחיד.
2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים למשך 3 שעות (מינימום) במקרר.
3.בתום הקירור מרדדים את הבצק למלבן שווה בגודלו בעובי 5-6 מ"מ, ומציבים במרכזו את החמאה.
4.מקפלים את שני קצוות הבצק למרכז ויוצרים מעטפה באופן שבו החמאה תהיה מוצבת במרכז הבצק.
5.מרדדים את "המעטפה" באמצעות מערוך מקומח למלבן בעובי 4 מ"מ.
6.יש לשים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה באמצעות קימוח שולחן העבודה והמערוך.
7.מחלקים את המלבן ל- 3 חלקים, בכל חלק מקפלים את הבצק לאמצע ואת הקצה השני מקפלים מעליו, עד להיווצרות מעטפת בעלת 3 שכבות בצק.
8.את המעטפת שמים במקרר למשך שעה לפחות.
9.מוציאים את הבצק וחוזרים על פעולת הקיפול שלוש פעמים. כאשר בין כל קיפול יש לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה לפחות במקרר.
10.בתום הכנת הבצק מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ומורחים את מילוי הריקוטה בשכבה אחידה. על המילוי ניתן לפזר צימוקים לבנים.
11.בתום המילוי מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לגלילים ברוחב 6-7 ס"מ.
12.מסדרים את הגלילים בצורה שווה בתבנית סבתא (חור), כל עוגה צריכה להכיל 5-6 שושנים.
13.מתפיחים את העוגה במשך 40-60 דקות בטמפרטורת החדר.
14.בתום ההתפחה מחממים את התנור לחום של 160 מעלות ואופים במשך 40-45 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
15 מקררים בטמפרטורת החדר ובוזקים אבקת סוכר מעל העוגה.
16 ניתן לשמור את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יומיים.
להכנת מילוי הריקוטה 1 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
2 שומרים את התערובת בקירור.