אוכל
יח``צ׃ דניאל לילה

עוגת ריקוטה דובדבן

עוגה קיצית ומרעננת

| לחם ארז | פורסם 19/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
1 כוס קמח לבן (150 גרם)
3 כפיות אבקת אפייה
150 גרם חמאה
30 גרם דובדבן חמוץ במים
80 גרם גבינת ריקוטה
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
20 גר שקד פרוס מולבן

לסירופ הסוכר:

1 כוס מים
3/4 כוס סוכר

תבנית:

תבנית אפייה אינגליש קייק באורך 20 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מערבבים את גבינת הריקוטה עם אבקת הפודינג, מקפלים פנימה את הדובדבן ומניחים בצד.2. מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים עד קבלת מרקם חלק ואוורירי, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות עד אשר כל הקמח נספג.3. יוצקים לתבנית חצי מכמות הבלילה, מורחים עליה בצורה שווה את מילוי הגבינה והדובדבן, מכסים ביתרת הבלילה משטחים בצורה חלקה ושוזרים את השקד המולבן.4. אופים בחום של 150 מעלות למשך 35-40 דקות.5. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ שקוף וצלול ומניחים לצינון.6. ביציאת העוגה מהתנור שופכים את סירופ הסוכר על העוגה בצורה שווה ומכניסים את העוגה לקירור.