אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת בישקוטים וגבינה

הגרסה המשודרגת של עוגת הביסקוויטים - אחת העוגות היותר פשוטות והיותר יפות שהכנתם

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

תבנית: משולשת או אינגליש קייק, מרופדת בנייר אפייה
1 חבילת בישקוטים (מה שנקרא, לשונות חתול)

לטבילת הבישקוטים

1/2 כוס אספרסו חזק מוכן (אם אין, אפשר נס קפה חזק)
3/4 כוס חלב
50 מ"ל אייריש קרים

למלית

2 מיכלים שמנת מתוקה, הכי הרבה אחוזי שומן שיש
1/2 כוס חלב
1 חבילה פודינג וניל
1/2 כוס סוכר, או 2 כפיות תחליף סוכר "מתוק וקל"
250 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז

לציפוי גאנאש

100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מקציפים יחד את חומרי המלית ללא הגבינה, עד שמתקבל קרם די יציב אך רך. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף כמה דקות.

2 מערבבים בצלחת רחבה ועמוקה את החומרים לטבילת הבישקוטים.

3 טובלים את הבישקוטים טבילה מאוד קצרה (לכמה שניות), ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית.

4 מורחים חצי מהקרם ומשטחים יפה.

5 טובלים שכבה שנייה של בישקוטים, ומסדרים בתבנית. מורחים את יתרת הקרם ומשטחים יפה וחלק.

6 לציפוי (לא הכרחי אך מומלץ): ממיסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרו כ-30 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

7 מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף לילה. אפשרות נוספת: מקפיאים שעתיים להתייצבות, ומעבירים למקרר להפשרה.