עוגת בישקוטים וגבינה
הגרסה המשודרגת של עוגת הביסקוויטים - אחת העוגות היותר פשוטות והיותר יפות שהכנתם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
תבנית: משולשת או אינגליש קייק, מרופדת בנייר אפייה
1 חבילת בישקוטים (מה שנקרא, לשונות חתול)
לטבילת הבישקוטים
1/2 כוס אספרסו חזק מוכן (אם אין, אפשר נס קפה חזק)
3/4 כוס חלב
50 מ"ל אייריש קרים
למלית
2 מיכלים שמנת מתוקה, הכי הרבה אחוזי שומן שיש
1/2 כוס חלב
1 חבילה פודינג וניל
1/2 כוס סוכר, או 2 כפיות תחליף סוכר "מתוק וקל"
250 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
לציפוי גאנאש
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מקציפים יחד את חומרי המלית ללא הגבינה, עד שמתקבל קרם די יציב אך רך. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף כמה דקות.
2 מערבבים בצלחת רחבה ועמוקה את החומרים לטבילת הבישקוטים.
3 טובלים את הבישקוטים טבילה מאוד קצרה (לכמה שניות), ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית.
4 מורחים חצי מהקרם ומשטחים יפה.
5 טובלים שכבה שנייה של בישקוטים, ומסדרים בתבנית. מורחים את יתרת הקרם ומשטחים יפה וחלק.
6 לציפוי (לא הכרחי אך מומלץ): ממיסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרו כ-30 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
7 מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף לילה. אפשרות נוספת: מקפיאים שעתיים להתייצבות, ומעבירים למקרר להפשרה.