אוכל
צילום׃ kamilla mathisen, Istock

עוגת לימון, פטל שחור וארל גריי

עוגה פשוטה להכנה ועשירה בטעמים

ויסוצקי | אתר ויסוצקי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה

• 6 ביצים
• 300 גרם סוכר
• 1 תוכן מקל וניל
• 200 גרם שמנת חמוצה
• 300 גרם קמח רגיל
• 5 גרם אבקת אפיה
• 100 גרם חמאה מומסת פושרת
• 130 גרם מיץ לימון
• גרידה מ- 4 לימונים
• 300גרם פטל שחור קפוא

לסירופ

• 500 מ"ל מים
• 2 שקיקי תה ארל גריי
• 1-3 טיפות תמצית ברגמוט
• 300 גרם סוכר

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור ל 160°. • מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר והוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. • מאיטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמנת החמוצה, הקמח עם אבקת האפייה, החמאה מומסת, מיץ וגרידת הלימון, ממשיכים בהקצפה עד שהתערובת חלקה. • יוצקים מחצית מהתערובת לתבניות (רצוי צרות ומאורכות) משומנות ומקומחות. • מפזרים מעל התערובת פטל שחור ומעליו יוצקים את שארית התערובת. • אופים כ-40 דקות עד שסכין שננעץ במרכז העוגה יוצאת נקייה, אך לא יבשה לחלוטין. • מניחים לעוגה להצטנן בתבנית לפחות 20 דקות. במהלכן מרתיחים את הסירופ כדקה ומסננים. • מוציאים את העוגות מהתבנית, מטפטפים את הסירופ מעל העוגות כשהן עדיין חמות ומניחים להן להתקרר. • את העוגות מאפסנים כשהן עטופות היטב או בקופסא סגורה הרמטית.