עוגת שוקולד ודובדבנים במיקרוגל
מכירים את הימים האלו בהם אתם חייבים קינוח שוקולדי כאן ועכשיו? יש לנו מתכון לעוגה הכי מהירה שתכינו אי פעם: עוגת שוקולד שמכינים בכוס במיקרו, עם תוספת של דובדבנים ושוקולד צ'יפס
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
ביצה
3 כפות חלב או שמנת מתוקה
3 כפות שמן צמחי
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1/4 כוס קמח תופח
קורט מלח
דובדבנים משומרים עם סירופ
חופן שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 שוברים לתוך ספל גדול ביצה. טורפים אותה ומוסיפים את החלב, השמן והסוכר. מערבבים היטב (אפשר בעזרת מזלג).
2 מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים מעט, רק עד שהם נטמעים בתערובת הרטובה.
3 מוסיפים מעט דובדבנים ומעט סירופ וחופן שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
4 מעבירים את הספל למיקרו ומפעילים אותו על העוצמה הכי גבוהה למשך 2-3 דקות. מחכים שהעוגה תפסיק לתפוח ותתייצב, שמים קצת דובדבנים מלמעלה ואוכלים (זהירות, זה חם מאוד).
הערות:
* לכל מיקרוגל יש עוצמה שונה, לכן זמן הכנת העוגה עלול להשתנות. במיקרוגלים חזקים במיוחד, מוטב להפחית מזמן האפייה.
* אפשר לוותר על הדובדבנים והסירופ, אבל כדי לא לוותר על תוספת העסיסיות לעוגה, מוטב להוסיף לה מעט מייפל, דבש או סילאן.