אוכל
צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

עוגת שוקולד ודובדבנים במיקרוגל

מכירים את הימים האלו בהם אתם חייבים קינוח שוקולדי כאן ועכשיו? יש לנו מתכון לעוגה הכי מהירה שתכינו אי פעם: עוגת שוקולד שמכינים בכוס במיקרו, עם תוספת של דובדבנים ושוקולד צ'יפס

מאי ברונפמן | mako אוכל | פורסם 27/01/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

ביצה

3 כפות חלב או שמנת מתוקה

3 כפות שמן צמחי

4 כפות סוכר

2 כפות קקאו

1/4 כוס קמח תופח

קורט מלח

דובדבנים משומרים עם סירופ

חופן שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 שוברים לתוך ספל גדול ביצה. טורפים אותה ומוסיפים את החלב, השמן והסוכר. מערבבים היטב (אפשר בעזרת מזלג).

אוזן המן מבצק בריוש של קונדיטוריית בריוש (צילום: מיכל שילוח, mako אוכל)
עגשדכדגעכ|צילום: מיכל שילוח, mako אוכל

2 מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים מעט, רק עד שהם נטמעים בתערובת הרטובה. 

3 מוסיפים מעט דובדבנים ומעט סירופ וחופן שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט. 

4 מעבירים את הספל למיקרו ומפעילים אותו על העוצמה הכי גבוהה למשך 2-3 דקות. מחכים שהעוגה תפסיק לתפוח ותתייצב, שמים קצת דובדבנים מלמעלה ואוכלים (זהירות, זה חם מאוד). 

הערות:

* לכל מיקרוגל יש עוצמה שונה, לכן זמן הכנת העוגה עלול להשתנות. במיקרוגלים חזקים במיוחד, מוטב להפחית מזמן האפייה. 

* אפשר לוותר על הדובדבנים והסירופ, אבל כדי לא לוותר על תוספת העסיסיות לעוגה, מוטב להוסיף לה מעט מייפל, דבש או סילאן. 

>> חם מהתנור: עוגת לימון של ארז קומרובסקי
>> צ'יפס זוקיני אפוי