אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

שטרודל תפוחים קלאסי

מחפשים קינוח מרשים שמכינים בקלי קלות? שטרודל הוא התשובה. רק תצטיידו בגלידת וניל - ואתם פסע מלהגיש קינוח כמו במסעדה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 24/08/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 שטרודלים קטנים:

8 דפי פילו 

50 גרם חמאה מומסת 

למילוי:

6 תפוחים ירוקים 

50 גרם חמאה 

1 כפית קינמון (אפשר גם יותר) 

4 כפות סוכר 

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.

2.מתחילים עם המלית: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.

3 מחממים במחבת רחבה על להבה נמוכה את התפוחים עם החמאה, הקינמון, הסוכר והלימון כ-15 דקות, עד שהתפוחים מצטמצמים ומתרככים.

4 מרכיבים את השטרודל: פורסים על משטח עבודה דף פילו. מטפטפים מעט חמאה, מניחים מעל דף פילו נוסף ומטפטפים שוב חמאה. מניחים עוד דף פילו וממשיכים עם דף נוסף - בסך הכל 4 דפים.

מתכונים לראש השנה

5.מסדרים לאורך החלק הצר של הדף מחצית מכמות התפוחים.

6 מקפלים את השוליים מעל המלית ומגלגלים לקבלת שטרודל. מכינים כך שטרודל נוסף.

7 מעבירים את השטרודלים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה מלאה.

8.מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומניחים לצינון כ-20 דקות. פורסים בזהירות.

9 מגישים ככה או עם גלידת וניל.

שטרודל תפוחים (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
שטרודל תפוחים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** השטרודל במיטבו ביום ההכנה.

**ניתן להוסיף למלית לאחר בישול התפוחים אגוזי מלך, פקאן, צימוקים וכו'.