אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

היער השחור

שכבות קפואות ומתוקות של עוגת קקאו, גלידה וקצפת בקינוח רטרו מרשים ומפנק

ערן שוורצברד | זיסאלע | פורסם 02/09/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

שתי תבניות ביתיות

לעוגה

7 ביצים מופרדות
170 גרם סוכר
165 גרם קמח
15 גרם קקאו
חצי כפית אבקת אפייה
60 מיליליטר שמן
80 מיליליטר מיץ תפוזים
גלידת שוקולד
גלידת וניל
גלידת פטל/תות/פירות יער

לקישוט

קצפת
דובדבנים

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבון עם הסוכר עד קבלת קצף תפוח. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בלילה הומוגנית. מקפלים פנימה את הנוזלים, ולאחר מכן את החומרים היבשים. משטחים על תבנית עם נייר אפיה, ואופים בחום של 185-190 מעלות במשך כעשר דקות, עד שהעוגה מזהיבה קלות.

2 לאחר האפייה מפרידים בזהירות את נייר האפייה מהעוגה השטוחה. לוקחים תבנית אפייה בגודל הרצוי (לא להגזים: ככל שהתבנית גדולה יותר נצטרך יותר גלידה), מניחים בתחתית את עוגת הקקאו השטוחה, מורחים שכבת גלידת שוקולד, ועליה מניחים שכבה נוספת של עוגת הקקאו. בעזרת שק זילוף מזלפים צינורות של גלידת וניל וגלידת פטל - צינור לבן, צינור אדום. מניחים שכבה נוספת של עוגת הקקאו, מורחים שכבה אחרונה ודקה של גלידת שוקולד, ומקפיאים.

3 לקישוט: מקציפים שמנת עם סוכר לקצפת חזקה, מזלפים מעל רוזטות גדולות כמו פעם, ומפזרים פירורי שוקולד ודובדבן.