אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

בּייגלי פרג ואגוזים – Diós/Mákos Bejgli

רולדה הונגרית במילוי פרג ואגוזים

עופר ורדי | "גולאש לגולש", הוצאת LunchBox | פורסם 18/11/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח
200 גרם חמאה
3 חלמונים
2 חבילות סוכר וניל
5 כפות סוכר
1 חבילת שמרים יבשים
1 גביע אשל
קליפת לימון מגוררת

מילוי הפרג

200 גרם פרג טחון
200 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון אחד וקליפתו המגוררת
1/4 כוס חלב
50 גרם צימוקים, שהושרו במעט רום

מילוי האגוזים

200 גרם אגוזים טחונים
200 גרם סוכר
ריבת משמשים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות 2. שמים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה ולשים לגוש אחיד דמוי פלסטלינה. במהלך הלישה מוסיפים לפי הצורך מים פושרים. 3. מניחים את הבצק במקום חמים ומתפיחים אותו במשך כשעה, עד אשר הוא מכפיל את נפחו. 4. חוצים את כדור הבצק ל-4 חלקים ומניחים להם לכמה דקות נוספות כדי שיתפחו עוד. 5. בינתיים מכינים את המילוי: ממיסים בסיר את הסוכר בחלב ומרתיחים. מוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד את שאר החומרים ליצירת עיסה סמיכה. מצננים. 6. מרדדים כל אחד מגושי הבצק בנפרד. מושחים שניים מהם בעיסת הפרג. שניים מורחים בריבת משמשים ועליה מפזרים את האגוזים והסוכר. מגלגלים לצורת רולדה. מושחים את העוגות במעט ביצה ומניחים בתבנית משומנת. 7. אופים (לא בטורבו) – עד שהעוגות מזהיבות.