עוגת בראוני וקרם שני שוקולדים
שכבה אחת של בראוני, אחת של קרם שוקולד מריר ועוד אחת של שוקולד לבן ווניל - מילה שלנו, אף אחד לא צריך יותר מזה לקינוח ליל הסדר. אוכלים קטניות? לא אוכלים קטניות? היפהפייה הזו אוכלת אצל כולם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבראוני:
180 גרם חמאה
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפיות קפה נמס
3 ביצים גדולות
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קקאו, מנופה
35 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
35 גרם שקדים טחונים
שליש כפית אבקת אפייה
שליש כפית מלח
לקרם שני שוקולדים:
1,000 מ"ל (4 גביעים) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
קורט מלח
כף קפה נמס
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
2 כפיות תמצית וניל
כף אבקת סוכר
תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר, לעיטור
אופן ההכנה:
1 לבראוני קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה בקערה גדולה, ומערבבים פנימה סוכר ותמצית וניל. ממיסים קפה בכף מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים לתערובת אחידה לאחר כל הוספה. מוסיפים קקאו מנופה וטורפים נמרצות לבלילה סמיכה ומבריקה. לסיום מוסיפים קורנפלור או קמח תפוחי אדמה, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת חלקה.
2 יוצקים את הבלילה לתבנית 24-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים 15-18 דקות, עד שהבראוניז תפוחים ויציבים למראה אך עדיין מעט רכים במרכז. מצננים היטב.
3 מחממים במיקרוגל שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה עם שוקולד מריר קצוץ, קורט מלח וקפה נמס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור ל-4 שעות.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
4 מחממים במיקרוגל בקערה נפרדת עוד שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) של שמנת מתוקה עם שוקולד לבן, קורט מלח ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור ל-4 שעות.
5 מקציפים במיקסר את קרם השוקולד המריר הקר עם גביע ורבע (320 מ"ל) שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר לקרם יציב ומשטחים על שכבת הבראוני. מקפידים שלא להקציף יתר על המידה, כדי לא לקבל קרם נוקשה.
6 שוטפים את הקערה והמקצף ומקציפים את קרם השוקולד הלבן הקר עם יתרת גביע ורבע (320 מ"ל) השמנת המתוקה לקרם יציב. משטחים על שכבת השוקולד המריר ומעבירים לקירור למשך הלילה. מעטרים בתלתלי שוקולד.