עוגיות חמאה דניות נמסות בפה
זוכרים את עוגיות החמאה שנמכרות בקופסאות פח כחולות, שנכנסות לפה ומיד נעלמות כלא היו? אז בספר של נטלי לוין מצאנו את הגרסה הביתית שלהן, ומאז אנחנו לא יודעים את נפשנו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-25-30 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה מאוד
שליש כוס (40 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
כוס ורבע (175 גרם) קמח
חצי כוס (70 גרם) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
5 כפות (75 מ"ל) שמן צמחי
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבבים במהירות גבוהה לקרם אחיד.
3 מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
4 מוסיפים את השמן ומערבבים לבצק רך ואחיד.
5 מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגוזי מלך ומניחים בתבנית. יש להשאיר בין הכדורים רווח היקפי של 1-2 ס"מ.
6 משטחים את העוגיות קלות ואופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות, סדוקות ותפוחות. מצננים.
7 בבוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים.
המתכונים מתוך "הכי טעים בבית", הוצאת תכלת. 128 שקלים.
>> עוד מתכונים מהספר של נטלי לוין
** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד עשרה ימים.