מאפינס קינמון-פקאן
כשאומרים "סתם ערבבתי כמה מצרכים וזרקתי לתנור" - מתכוונים למאפינס האלה. והניחוחות בבית? חבל לכם על הזמן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס וחצי קמח
חצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
חצי כוס אגוזים קצוצים
1 ביצה
חצי כוס חלב
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומשמנים 9 שקעים בתבנית מאפינס (אפשר לרפד במנז'טים במקום).
2 ממלאים את השקעים הנותרים במים עד אמצע גובהם.
3 מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את האגוזים.
4 בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצה, ומוסיפים את החלב והשמן.
5 מוסיפים את תערובת הביצים לקערת החומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהיבשים נרטבים. לא מערבבים יתר על המידה - זה קריטי למרקם של המאפינס.
6 ממלאים כל שקע (מאלה ששימנו) עד 2/3 מגובהו, ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם שמחדירים באמצע המאפין יצא נקי. אוכלים טרי.
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק