אוכל
צילום׃ Don Farrall, GettyImages IL

מאפינס קינמון-פקאן

כשאומרים "סתם ערבבתי כמה מצרכים וזרקתי לתנור" - מתכוונים למאפינס האלה. והניחוחות בבית? חבל לכם על הזמן

הדס קמרי | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 27/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי קמח

חצי כוס סוכר

חצי כפית קינמון

2 כפיות אבקת אפייה

רבע כפית מלח

חצי כוס אגוזים קצוצים

1 ביצה

חצי כוס חלב

רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומשמנים 9 שקעים בתבנית מאפינס (אפשר לרפד במנז'טים במקום).

2 ממלאים את השקעים הנותרים במים עד אמצע גובהם.

3 מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את האגוזים.

4 בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצה, ומוסיפים את החלב והשמן.

5 מוסיפים את תערובת הביצים לקערת החומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהיבשים נרטבים. לא מערבבים יתר על המידה - זה קריטי למרקם של המאפינס.

6 ממלאים כל שקע (מאלה ששימנו) עד 2/3 מגובהו, ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם שמחדירים באמצע המאפין יצא נקי. אוכלים טרי.

>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק