עוגת שזיפים עם מרנג של סבתא בלהה
עוד עוגה נפלאה של לייזה פאנלים, שהייתה מכינה כשרק התחילה לארח, ותמיד קיבלה עליה שק של קומפלימנטים. היא נראית סבוכה אבל זה בעצם כל כך קל-קל-קל. אנחנו באמת צריכים להמשיך או שכבר רצתם לקנות מצרכים?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם לפני שמכינים את העוגה הקלה-קלה הזאת:
1. נעבוד על מצב טורבו (ציור של פס עליון ופס תחתון עם מאוורר ביניהם).
2. לפני שנוסיף את המרנג נצנן את העוגה, זה חשוב! רק כשהעוגה פושרת נקציף את המרנג, נמרח אותו על הבסיס האפוי ונחזיר לתנור.
3. את השזיפים החצויים נניח כשהצד הפנימי שלהם כלפי מעלה, ככה העוגה לא תצא "רטובה" מדי.
4. אני אוהבת שהבסיס קצת יבש, כדי שהשזיפים הרכים והמרנג ייתנו את הקונטרה. מי שאוהב יותר לח, יוסיף 50 גרם חמאה רכה או רבע כוס שמן.
5. העוגה מושלמת ביום האפייה. אחר כך היא פחות יפה, אבל עדיין טעימה מאוד.
מרכיבים :
תבנית בקוטר 24 ס"מ:
100 גרם חמאה, רכה או חצי כוס (120 מ"ל) שמן
חצי כוס (100 גרם) סוכר
3 חלמונים
חצי כוס (120 מ"ל) חלב או חלב שקדים או חלב סויה
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
חצי כוס (45 גרם) קמח שקדים
8-6 שזיפים, חצויים ומגולענים
2 כפות סוכר חום
למרנג:
3 חלבונים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
2 כפות שקדים קלויים, פרוסים
אופן ההכנה:
1 נחמם תנור ל-165 מעלות במצב טורבו, ונשמן את התבנית.
2 הבסיס: נערבב עם מטרפה את החמאה הרכה או שמן והסוכר. נוסיף את החלמונים והחלב ונערבב למרקם אחיד. ננפה פנימה את הקמח ואבקת האפייה, נערבב קלות, נוסיף את קמח השקדים ונערבב עד איחוד.
3 ניצוק את הבלילה לתבנית המשומנת. נניח על הבלילה את השזיפים החצויים בצפיפות, כשהצד החתוך כלפי מעלה. נפזר שתי כפות סוכר חום.
4 נאפה כ-35 דקות עד שהעוגה תזהיב. נצנן את העוגה מעט וננמיך את חום התנור ל-150 מעלות במצב טורבו.
5 המרנג: במיקסר עם וו הקצפה נקציף את החלבונים במשך כ-3 דקות עד קבלת קצף יציב, לבן ותפוח. נוסיף בזרזוף איטי את הסוכר, עד קבלת קצף מבריק, חזק ויפה.
6 נמרח את הקצף על פני העוגה שהצטננה, נפזר את השקדים הקלויים ונחזיר את העוגה לתנור לאפייה של 30-25 דקות. כשהמרנג יזהיב נכבה את התנור וניתן לעוגה להצטנן לחלוטין בתוך התנור.
מתוך "לפני, אחרי ותוך כדי", הוצאת מודן. לעוד מתכונים מהספר