אוכל
צילום׃ יח"צ

טארט תפוחים כפרי

קינוח יכול להיות גם טעים ומתוק וגם בריא

גלית האן וורדית קוהן | מתוק ובריא, הוצאת כנרת | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שמעתם כבר את האמירה: ׂבכל יום תפוח, והרופא ינוח׃? זה לא סתם סיפורי סבתא. התפוחים הם כמוסות ויטמינים מעשה ידי הטבע. הם מכילים סיבים, שפע של ויטמין C השומר על מערכת החיסון, ויטמינים A וK, ומינרלים רבים בכמויות קטנות יותר. הם מהווים חטיף אידיאלי ומופיעים במגוון צבעים וטעמים, כך שכל אחד יכול למצוא את הזן האהוב עליו. בפעם הבאה שאתם מתכוונים לבלוע כמוסת ויטמינים, אֿכלו במקום תפוח (אורגני)!
עוגת טארט מקסימה זו בנוסח צרפתיכפרי נראית מרשימה ועם זאת היא כה קלה להכנה. הגישו אותה עם מעט יוגורט או, בהזדמנויות מיוחדות, עם גלידת וניל.

מרכיבים (8 מנות):

לקלתית

1 כוס קמח מלא
½ כוס קמח לבן
100 גרם חמאה ללא מלח, קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כף סוכר חום
4 כפות מי קרח
1 כף מיץ לימון
תוספת קמח מלא לרידוד
סוכר וניל מתוצרת בית (ראו טיפ), לזרייה

למלית

1 ק"ג תפוחים לבישול (כגון גראני סמית)
20 גרם חמאה ללא מלח
4 כפות סירופ מייפל
1 כף סוכר וניל מתוצרת בית
1 כף מיץ לימון
½ כוס צימוקים

אופן ההכנה:

1 שמים את הקמחים, החמאה והסוכר בקערה. מעבדים בידיים את החמאה לתוך הקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את מי הקרח ואת מיץ הלימון, ולשים הכול יחד לכדור בצק (אין ללוש יתר על המידה). מניחים לבצק להתקרר במקרר 30 דקות. 2. בזמן שהבצק מתקרר, קולפים את התפוחים, חותכים אותם לרבעים ומרחיקים את הליבה. פורסים כל רבע לאורך לפרוסות דקות. שמים בסיר את התפוחים, החמאה, סירופ המייפל, סוכר הווניל, מיץ הלימון והצימוקים. משאירים את הסיר לא מכוסה. מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה- בינונית, ובוחשים מדי פעם. התפוחים יתרככו מעט, אך עדיין ישמרו על צורתם. מורידים מהאש ומעמידים בצד. 3. מחממים את התנור ל180c. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. 4. מוציאים את הבצק מן המקרר. מקמחים משטח עבודה נקי. מניחים את כדור הבצק על משטח העבודה, ומקמחים גם אותו מעט. בעזרת המערוך מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מקפלים בעדינות את עיגול הבצק לשניים, ואחר כך שוב לשניים. מעבירים אותו בזהירות אל נייר האפייה ופותחים אותו. זה יהיה בסיס הטארט. 5. בעזרת הכף המחוררת מוציאים את התפוחים המבושלים מהסיר. מניחים את התפוחים במרכז בסיס הבצק. מפזרים אותם מעט, אך משאירים שוליים של 5 ס"מ ללא תפוחים. 6. מקפלים בעדינות את שולי הבצק מעל מלית התפוחים. מתקבלת טבעת בצק עם תלולית קטנה של תפוחים במרכזה. 7. אופים בתנור החם 40-35 דקות. הטארט מוכן כאשר הבצק מקבל גוון חום-זהוב והתפוחים משחימים מעט.