אוכל
צילום׃ קיצ'נאייד אקססוריז

עוגת גזר לט"ו בשבט

עם תוספות חגיגיות של גרנולה, צימוקים ואגוזים

שמרית גולדברג | קיצ'נאייד אקססוריז | פורסם 14/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים
1 ורבע כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר דמררה
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
2 כפיות קינמון
2 כפיות מחוקות א. אפייה
1 כפית מחוקה א. סודה
6 גזר מגורד בפומפייה דקה

לגרנולה

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם צימוקי אוכמניות
30 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
30 גרם גרעיני חמניה לא קלויים

אופן ההכנה:

1 מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ושמים בצד 2. בקערה מיקסר שמים את השמן, סוכר וביצים ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת חלקה. 3. בקערה נפרדת מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. 4. יוצקים פנימה את הגזר ומערבלים 2 דקות עד שהכול מתערבב. 5. להכנת הגרנולה מערבבים בקערה קטנה את האגוזים, צימוקים והגרעינים. מכניסים לתערובת מלבד שתי כפות ששומרים לציפוי. 6. מעבירים לתבנית סיליקון משומנת ומפזרים את תערובת הגרנולה מעל. 7. אופים בחום של 180 מעלות, 45 – 60 דקות כי הגזר צריך להתרכך ולהתאדות.