אוכל
צילום׃ subjug, Istock

קאפקייקס בננה

עוגות אישיות עשויות בננות בשלות ורוויון

ליה אור | mako | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

1/2 כוס חמאה
½1 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס של בננות בשלות מרוסקות (בערך 2 יח' בגודל בינוני)
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
3/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס רוויון

לציפוי:

2 כוסות אבקת סוכר
1/3 כוס חמאה מרוככת
3 כפות בננה מרוסקת
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה מקציפים את החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית. 2. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב אחרי כל הוספת ביצה. 3. מוסיפים את תמצית הווניל והבננות. 4. מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת החמאה. מערבבים היטב. 5. מוסיפים את הרוויון ומערבבים היטב. 6. יוצקים את התערובת לתוך תבניות נייר למאפינס עד למילוי של 2/3 תבנית. 7. אופים בתנור בחום של 195 מעלות כ- 18-22 דקות (עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש). 8. מניחים לעוגות להצטנן כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית. לאחר מכן מניחים על רשת צינון עד שהעוגות מצטננות לחלוטין. 9. בקערה קטנה מקציפים יחד את כל חומרי הציפוי עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית. מצפים את הקאפקייקס.