אוכל
צילום׃ ליאור משיח, mako אוכל

רוגלך טירוף של ליאור משיח

תסתכלו על הרוגלך האלה, ותגידו לנו שלא הייתם מציעים להם חברות (אקסקלוסיבית!) מכאן ועד סוף החיים, כולל. נכון שהייתם? אז יאללה, זה לא כל כך מסובך

ליאור משיח | mako אוכל | פורסם 22/08/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

3 כפיות (13 גרם) שמרים יבשים

1 כוס (250 מ"ל) חלב מלא בטמפרטורת החדר

3 וחצי כפות (40 גרם) סוכר

שליש כוס (80 גרם) חמאה מומסת

500 גרם קמח לחם

קורט מלח

1 ביצה + 1 ביצה טרופה להברשה

למילוי:

שני שליש כוס (160 גרם) חמאה רכה בטמפרטורת חדר

שלושת רבעי כוס (80 גרם) אבקת קקאו

כוס ושליש (160 גרם) אבקת סוכר

100 גרם פירורי עוגיות או ביסקוויטים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

חצי כוס נוטלה או ממרח שוקולד שאוהבים

לסירופ סוכר:

1 כוס (200 מ"ל) סוכר

שליש כוס + 4 כפיות (100 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב והשמרים. מוסיפים את הסוכר והחמאה ומערבבים. מוסיפים את המלח והקמח ומתחילים ללוש.

2 מוסיפים את הביצה ולשים את הבצק עד שהוא אחיד, חלק ונפרד מדופנות הקערה, כ-5 דקות.

3 מעבירים את הבצק המוכן לקערה משומנת קלות, עוטפים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 30 דקות.

4 מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת משחה חלקה. מניחים בצד.

5 מכינים את הרוגלך: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן דק (כחצי ס"מ).

6 מורחים על הבצק את המילוי בשכבה אחידה עד כמה שאפשר. משתדלים לכסות את כל שטח הבצק, כולל הדפנות.

לאתר של ליאור משיח

רוגלך (צילום: ליאור משיח, mako אוכל)
רוגלך|צילום: ליאור משיח, mako אוכל

7 מקפלים את הבצק כמו מכתב: חלקו העליון יקופל מטה ויכסה כשני שליש, חלקו התחתון יקופל מעלה ויכסה את קיפולו של החלק העליון (ממש כמו דף פוליו שמקופל אל תוך מעטפה).

8 מרדדים את הבצק שוב לעובי של כחצי ס"מ, ומקפלים שוב באותו האופן, הפעם מהצדדים - צידו הימני של הבצק יקופל פנימה ויכסה כשני שליש בצק, וצידו השמאלי יקופל כך שיכסה את קיפול החלק הימני.

9 מרדדים את הבצק (שוב) למלבן בעובי כחצי ס"מ.

10.חוצים את הבצק לרוחבו בעזרת סכין חדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות.

11 בעזרת אותה סכין חדה חותכים כל רצועה למשולשים עם בסיס של כ-5 ס"מ.

12 מברישים כל משולש בביצה טרופה ומגלגלים מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר, עד השפיץ.

13 מסדרים את הרוגלך באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה, כשקו התפר פונה למטה (שלא ייפתח באפייה). מברישים בשכבה דקה של ביצה טרופה, ומניחים לתפוח כשעה.

14 מחממים תנור ל-180 מעלות.

15 לאחר התפיחה מברישים את הרוגלך שוב בביצה טרופה.

16 אופים 15-20 דקות, עד שהרוגלך מזהיבים מאוד וריח משכר מציף את המטבח. בזמן שהם בתנור, מכינים את סירופ הסוכר.

17.מרתיחים בסיר קטן את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס. מניחים בצד.

18 כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם מיד בסירופ.

** אנחנו מצאנו שהרבה יותר נוח למרוח את המלית אם מוסיפים לה מעט חלב.