צילום׃ istockphoto
קראמבל חלבה על תפוחי עץ ותפוזים
קינוח מקורי ומיוחד המוגש עם טחינה
יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו
| פורסם 04/02/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מעט סוכר חום
100 גרם קמח
100גרם קורנפלקס
למילוי
50 גרם חלבה וניל, חתוכה לקוביות גסות
4 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
2 תפוזים קלופים, חתוכים לפלחים
50 גרם קוקוס טחון
2 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון, טוחנים בפולסים, לפני שהבצק מתגבש לגמרי מוציאים אותו ומקררים אותו.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 משמנים תבנית חרס (קוטר 26/28 ס"מ) בחמאה ובוזקים מעט סוכר חום.
4 מסדרים את תפוחי העץ בתחתית וביניהם פלחי תפוז. מעל הפירות מסדרים את הבצק ומפזרים את קוביות החלבה.
5 אופים בתנור כ-40 דקות או עד שהבצק משחים. כשהעוגה יוצאת יוצקים מעט טחינה גולמית מעל העוגה.