אוכל
צילום׃ istockphoto

קראמבל חלבה על תפוחי עץ ותפוזים

קינוח מקורי ומיוחד המוגש עם טחינה

יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו | פורסם 04/02/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מעט סוכר חום
100 גרם קמח
100גרם קורנפלקס

למילוי

50 גרם חלבה וניל, חתוכה לקוביות גסות
4 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
2 תפוזים קלופים, חתוכים לפלחים
50 גרם קוקוס טחון
2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון, טוחנים בפולסים, לפני שהבצק מתגבש לגמרי מוציאים אותו ומקררים אותו.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 משמנים תבנית חרס (קוטר 26/28 ס"מ) בחמאה ובוזקים מעט סוכר חום.

4 מסדרים את תפוחי העץ בתחתית וביניהם פלחי תפוז. מעל הפירות מסדרים את הבצק ומפזרים את קוביות החלבה.

5 אופים בתנור כ-40 דקות או עד שהבצק משחים. כשהעוגה יוצאת יוצקים מעט טחינה גולמית מעל העוגה.