סברינה מזויפת
זו אמנם לא סברינה אמיתית אבל אל תתפלאו אם היא תציף בכם זכרונות ילדות מתוקים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
כלים
מיקסר עם וו הקצפה (אפשר גם מיקסר ידני או מטרפה, אבל זה לוקח הרבה הרבה יותר זמן)
2 קערות ערבוב קטנות
מזלג או מטרפה ידנית
כף
סיר קטן
תבנית (פיירקס מלבנית או עגולה בקוטר 24)
מרית
לבסיס
7 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
7 כפות סוכר
7 כפות פירורי לחם
כף קמח
גרידת לימון מרבע לימון
לסירופ
כוס וחצי מים
3/4 כוס סוכר
3 כפות רום
לציפוי
250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (32 אחוז)
כף סוכר
כף סוכר וניל
תוספות אפשריות
דובדבנים
פירות יער
תותים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכניסים לקערת המיקסר 7 חלבונים ו-7 כפות סוכר, ומקציפים דקות ארוכות עד שהתערובת מכפילה את נפחה פי כמה.
3 בקערת ערבוב טורפים את 7 החלמונים.
4 בקערה נוספת מערבבים את 7 כפות פירורי הלחם עם כף הקמח (במתכונים אחרים ראיתי שמשתמשים באבקת אפייה. כאן הבסיס יוצא נמוך וטעים, אז ממש לא חייבים).
5 מקפלים את החלמונים לתוך קציפת הביצים שבמיקסר.
6 מוסיפים את תערובת הקמח ופירורי הלחם ומקפלים שוב, עד שהכל נבלע.
7 מוזגים את התערובת המוכנה לתבנית ואופים כ-30 דקות (עד שקיסם יוצא לח).
8 מכינים את הסירופ: בסיר קטן מערבבים את המים, הסוכר והרום ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.
9 מחכים שגם העוגה וגם הסירופ יצטננו, ושופכים את הסירופ בעדינות על העוגה כולה, כולל הקצוות.
10 מכינים את הציפוי: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה והסוכרים כמה דקות, עד שמתקבלת קצפת מבריקה ויציבה.
11 בעזרת מרית, מורחים על העוגה את הקצפת ומקשטים עם הפירות הנבחרים. שומרים בקירור.