אוכל
צילום׃ תומר פרת

סברינה מזויפת

זו אמנם לא סברינה אמיתית אבל אל תתפלאו אם היא תציף בכם זכרונות ילדות מתוקים

רוני מנדלמן | mako | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

כלים

מיקסר עם וו הקצפה (אפשר גם מיקסר ידני או מטרפה, אבל זה לוקח הרבה הרבה יותר זמן)
2 קערות ערבוב קטנות
מזלג או מטרפה ידנית
כף
סיר קטן
תבנית (פיירקס מלבנית או עגולה בקוטר 24)
מרית

לבסיס

7 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
7 כפות סוכר
7 כפות פירורי לחם
כף קמח
גרידת לימון מרבע לימון

לסירופ

כוס וחצי מים
3/4 כוס סוכר
3 כפות רום

לציפוי

250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (32 אחוז)
כף סוכר
כף סוכר וניל

תוספות אפשריות

דובדבנים
פירות יער
תותים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכניסים לקערת המיקסר 7 חלבונים ו-7 כפות סוכר, ומקציפים דקות ארוכות עד שהתערובת מכפילה את נפחה פי כמה.

3 בקערת ערבוב טורפים את 7 החלמונים.

4 בקערה נוספת מערבבים את 7 כפות פירורי הלחם עם כף הקמח (במתכונים אחרים ראיתי שמשתמשים באבקת אפייה. כאן הבסיס יוצא נמוך וטעים, אז ממש לא חייבים).

5 מקפלים את החלמונים לתוך קציפת הביצים שבמיקסר.

6 מוסיפים את תערובת הקמח ופירורי הלחם ומקפלים שוב, עד שהכל נבלע.

7 מוזגים את התערובת המוכנה לתבנית ואופים כ-30 דקות (עד שקיסם יוצא לח).

8 מכינים את הסירופ: בסיר קטן מערבבים את המים, הסוכר והרום ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.

9 מחכים שגם העוגה וגם הסירופ יצטננו, ושופכים את הסירופ בעדינות על העוגה כולה, כולל הקצוות.

10 מכינים את הציפוי: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה והסוכרים כמה דקות, עד שמתקבלת קצפת מבריקה ויציבה.

11 בעזרת מרית, מורחים על העוגה את הקצפת ומקשטים עם הפירות הנבחרים. שומרים בקירור.