אוכל
צילום׃ רולדין

בראוניס של רולדין

בציפוי שוקולד תפוז

| רולדין | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

תבנית אלומיניום מלבנית בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

250 גרם סוכר (1 כוס + 3 כפות)

200 גרם חמאה

80 גרם קמח (2/3 כוס)

4 ביצים מס' 1

5 גרם אבקת אפיה (1 כפית)

230 גרם שוקולד מריר - 70% מוצקי קקאו

100 גרם אגוזי מלך שבורים גס (1 + 1/3 כוסות)

לציפוי גנאש שוקולד תפוז

80 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות ליקר גרנד מרינייה

100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

1 כפית גרדת תפוז

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות 2. ממיסים מעל בן מארי את השוקולד, החמאה והסוכר עד להמסה מלאה. 3. מעבירים למערבל מזון, מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. 4. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים. 5. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך. 6. אופים למשך 25 דקות 7. מצננים כשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת. 8. מרתיחים את השמנת עם גרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד וממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. 9. מוסיפים את הליקר,מצננים ומצפים את הבראוניס (לאחר שהתקררו) 10. מעבירים למקרר למשך שעה, חותכים ומגישים בטמפרטורת החדר.