אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

עוגת שמרים שוקולד

מתכון משפחתי לעוגת שמרים-שוקולד מופלאה שממלאה את הבית בניחוחות של נוסטלגיה

אביבה פיבקו | mako | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 635 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

200 גרם חמאה או מרגרינה

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

חצי כפית מלח

כוס וחצי מים פושרים

למילוי

200 גרם חמאה או מרגרינה רכה

3 כפות קקאו גדושות

כוס ושליש סוכר

2 שקיות סוכר וניל

לסירופ

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1 מפוררים את השמרים בחצי כוס מים פושרים עם כף מהסוכר, מערבבים וממתינים 10 דקות.

2 שמים בקערה גדולה את הקמח ומערבבים עם המלח והסוכר.

3 חותכים את החמאה או המרגרינה לקוביות קטנות, ומערבבים קצת בידיים.

4 יוצרים גומה במרכז הקמח, מוסיפים את הביצים, השמרים והמים ולשים עד לקבלת בצק. בשלב הזה הוא קצת נדבק לידיים, לאחר התפיחה יהיה יותר קל לעבוד איתו.

5 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6 בינתיים מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה או המרגרינה ומערבבים עם הקקאו, הסוכר וסוכר הווניל.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות (ל-2 עוגות שמרים שוקולד) או ל-3 חלקים (לעוגה אחת גדולה). מרדדים כל חתיכה הכי דק שאפשר, מורחים במילוי ומגלגלים לרולדה.

9 בעזרת סכין טובה חורצים את הרולדה בעומק 1 ס"מ לכל אורכה.

10 קולעים מכל 3 רולדות צמה, ומקפידים שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.

11 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד 10 דקות.

12 אופים בתנור החם 25-30 דקות.

13 מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס, ומניחים להצטנן.

14 מוציאים את העוגה ומברישים בנדיבות בסירופ.