צילום׃ דניאל לילה, מסעדת טאטי
עוגת השיש של טאטי
מתכון פשוט עם שוקולד אמיתי
| מסעדת טאטי
| פורסם 09/11/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לגאנאש שוקולד:
100 גרם שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר איכותי
40 גרם שוקולד חלב איכותי
לעוגה:
2 ביצים גודל 2
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
2 גרם מלח (קמצוץ)
60 גרם חמאה מומסת
30 גרם שמן קנולה (2 כפות)
100 גרם קמח תופח (3/4 כוס)
80 גרם שמנת חמוצה
15 גרם ברנדי (בערך כף)
אופן ההכנה:
לגאנאש שוקולד
1 מרתיחים שמנת.2. יוצקים את השמנת על השוקולדים, מערבבים.3. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
הרכבת העוגה
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.2. במיקסר עם מטרפה מקציפים ביצים, סוכר ומלח לקצף חזק.3. מוסיפים חמאה ושמן ומערבבים ידנית.4. מוסיפים קמח , שמנת וברנדי ומערבבים לתערובת אחידה.5. יוצקים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.6. יוצקים מעל את הגאנאש שוקולד. בעזרת סכין, יוצרים צורת שיש.7. אופים כ-45 דקות.