אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מסעדת טאטי

עוגת השיש של טאטי

מתכון פשוט עם שוקולד אמיתי

| מסעדת טאטי | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לגאנאש שוקולד:

100 גרם שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר איכותי
40 גרם שוקולד חלב איכותי

לעוגה:

2 ביצים גודל 2
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
2 גרם מלח (קמצוץ)
60 גרם חמאה מומסת
30 גרם שמן קנולה (2 כפות)
100 גרם קמח תופח (3/4 כוס)
80 גרם שמנת חמוצה
15 גרם ברנדי (בערך כף)

אופן ההכנה:

לגאנאש שוקולד

1 מרתיחים שמנת.2. יוצקים את השמנת על השוקולדים, מערבבים.3. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

הרכבת העוגה

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.2. במיקסר עם מטרפה מקציפים ביצים, סוכר ומלח לקצף חזק.3. מוסיפים חמאה ושמן ומערבבים ידנית.4. מוסיפים קמח , שמנת וברנדי ומערבבים לתערובת אחידה.5. יוצקים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.6. יוצקים מעל את הגאנאש שוקולד. בעזרת סכין, יוצרים צורת שיש.7. אופים כ-45 דקות.