עוגת לימון ושקדים מרציפנית כשרה לפסח
זאת? כשרה לפסח? התשובה היא בהחלט ולגמרי (לאוכלי קטניות). הכי מלכתחילה עם שקדים טחונים אין בעיה, ומה זה כוס אחת של קמח למצוא לה תחליף. אה כן, ויש גם גרסה פרווה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
150 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
4 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון גדול
כפית תמצית שקדים (או ליקר אמרטו)
מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס (140 גרם) קמח ללא גלוטן (או חצי כוס קמח תפוח אדמה וחצי כוס קורנפלור)
1 כוס (100 גרם) אבקת שקדים או שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
חצי כפית תמצית שקדים או תמצית וניל
2-3 כפות מים חמימים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.
3 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים.
4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח נטול הגלוטן, את קמח השקדים ואת אבקת האפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים.
6 מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת. מצפים את העוגה.
** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.
עוד עוגות של קרן אגם בגרסאות מותאמות לפסח
** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה.
** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות.