אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת גבינה עם קצפת ותותים

מתכון לעוגת גבינה חורפית ומפנקת בציפוי קצפת אוורירית ועיטור תותים מרהיב

| מועצת החלב | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

5 ביצים
1 כוס סוכר
1 ק"ג גבינת 9%
חצי כפית תמצית שקדים
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
4 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי

1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי קופסת אינסטנט וניל

לעיטור

חבילת תותים טריים

אופן ההכנה:

1 מקציפים את חלבוני הביצים עם ½ כוס סוכר עד לקבלת לקצף יציב.

2 בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הסוכר הנותר, התמציות, קליפת הלימון, הקורנפלור והפודינג.

3 מערבבים את הקצף עם תערובת הגבינה ואופים בחום של 160 מעלות צלזיוס (חום בינוני- נמוך) כשעה ועשרים דקות. מניחים להצטנן.

4 מכינים קרם קצפת על ידי הקצפת השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט, ושופכים על העוגה. מצננים שוב.

5 מעטרים בתותים טריים.