צילום׃ יחסי ציבור
עוגת גבינה עם קצפת ותותים
מתכון לעוגת גבינה חורפית ומפנקת בציפוי קצפת אוורירית ועיטור תותים מרהיב
| מועצת החלב
| פורסם 02/01/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 ק"ג גבינת 9%
חצי כפית תמצית שקדים
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
4 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי קופסת אינסטנט וניל
לעיטור
חבילת תותים טריים
אופן ההכנה:
1 מקציפים את חלבוני הביצים עם ½ כוס סוכר עד לקבלת לקצף יציב.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הסוכר הנותר, התמציות, קליפת הלימון, הקורנפלור והפודינג.
3 מערבבים את הקצף עם תערובת הגבינה ואופים בחום של 160 מעלות צלזיוס (חום בינוני- נמוך) כשעה ועשרים דקות. מניחים להצטנן.
4 מכינים קרם קצפת על ידי הקצפת השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט, ושופכים על העוגה. מצננים שוב.
5 מעטרים בתותים טריים.