אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגיות כתם מתוק

חטיפים קראנצ'יים קטנים וקטלניים, שאי אפשר להפסיק לנשנש גם אם ממש מנסים. הכינו את החמאה והאגוזים

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 23/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

110 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
1 חלבון מביצה גדולה
1 חלמון מביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
130 גרם (1 כוס) קמח
צביטה של מלח
100 גרם אגוזים ו/או שקדים, קלויים וקצוצים גס

למילוי

ריבת תותים או כל ריבה שאוהבים
נוטלה
ריבת חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 170-175 מעלות.

2 מקרימים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית (3-4 דקות).

3 מוסיפים חלמון ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד אחידות.

4 מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מעט, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רך מדי לעבודה, מעבירים אותו למקרר לחצי שעה.

5 בוללים מעט את החלבון בעזרת מזלג, ומפזרים את הפיצוחים בצלחת או מגש.

6 מכדררים מהבצק כדורונים בקוטר של 2.5 ס"מ, מורחים כל כדור בחלבון (אפשר בעזרת מברשת, ואפשר פשוט לטבול) ומגלגלים באגוזים עד שבכל מתכסה.

7 מניחים את העוגיות בתבנית במרחק של 2 ס"מ זו מזו, ויוצרים בכל אחת גומה בעזרת קצה של כף עץ.

8 אופים בין 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מעט יציבות למגע והאגוזים משחימים.

9 מצננים, וממלאים במה שרוצים. הכי נוח לשים כל אחד מהמילויים בשקית של סנדוויץ', לגזור את הקצה ולזלף (ראו תמונה).

• אם לא מגישים מיד, אפשר לשמור את העוגיות ללא המילוי עד יום ההגשה.