עוגת קרנץ שוקולד
מתכון של רביבה אפל
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ביסקוויט שוקולד ללא קמח:
120 גרם חלמונים
70+35 גרם סוכר
180 גרם חלבונים
55 גרם אבקת קקאו
סירופ סוכר עם רום כהה
לשכבת הקרנץ:
200 גרם פרלין אגוזי לוז (אגוזים מסוכרים טחונים)
100 גרם מחית נוגט
45 גרם שוקולד חלב ולרונה ג'יווארה
25 גרם חמאת קקאו
130 גרם פייטין
לקרם השוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
35 גרם סירופ תירס
250 גרם שוקולד מריר קראיב
40 גרם חמאה
למוס שוקולד מריר:
180 מ"ל חלב
115 גרם חלמונים
70 גרם סוכר
10 גרם עלי ג'לטין מושרים במים קרים
470 גרם שוקולד מריר קראיב
720 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
החומרים ל-2 עוגות בקוטר 22 ס"מ או 20 עוגות אישיות מלבניות
אופן ההכנה:
1 להכנת הביסקוויט, מקציפים את החלמונים עם 35 גרם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 2. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 70 גרם סוכר. מקפלים את קצף החלבונים לחלמונים ומוסיפים את הקקאו מנופה. שוטחים את התערובת על מגש בגודל 30x40 ס"מ מרופד בנייר אפייה. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים 15-12 דקות. 3. להכנת הקרנץ, מערבלים במיקסר את מחית הנוגט והפרלין. 4. ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו ומוסיפים לתערובת הנוגט, מוסיפים את הפייטין. 5. להכנת הקרם, מרתיחים בסיר את השמנת והסירופ, שופכים על השוקולד ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לאחר שהתערובת הגיעה ל-40-30 מעלות מוסיפים את החמאה. 6. להכנת המוס, מכינים קרם אנגלז מהחלב, החלמונים והסוכר, עד 83 מעלות. מסירים מהאש ומוסיפים את עלי הג'לטין הסחוטים. מערבבים ומוסיפים את השוקולד. מערבבים לתערובת חלקה ומקררים ל-40 מעלות, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. 7. להכנת העוגה, מרפדים שתי תבניות בקוטר 18 ס"מ ובגובה 5 ס"מ בשכבה של ביסקוויט, מרטיבים בסירופ סוכר עם רום. שוטחים מעל שכבה של קרנץ ומהדקים היטב, יוצקים מעל שכבת קרם שוקולד ומקפיאים. 8. מוציאים מהתבניות ומניחים במרכז שתי טבעות בקוטר 22 ס"מ המונחות על תחתית קרטון. יוצקים את המוס מעל ומסביב העוגה, עד קצה התבנית. מחליקים ומקפיאים. 9. מוציאים מהתבנית ומרססים בתערובת שוקולד מומס עם חמאת קקאו או מפזרים אבקת קקאו כהה של ולרונה.