עוגת סינבון
גרסה עשירה ועסיסית ללחמניות הקינמון האהובות עלינו, שהופכות כאן לעוגת שמרים נוטפת קרם כמו שצריך, עם ציפוי גבינה ולימון מרענן וחמצמץ. ככה לוקחים מנה כיפית ואהובה לכל הדעות והופכים אותה לוואו אמיתי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
6 כוסות קמח לבן
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
חצי כוס חמאה רכה (60 גרם)
כוס ושלושת רבעי חלב
כפית מלח
לקרם הקינמון:
4 ביצים
שליש כוס חלב/שמנת/רוויון
כף וחצי קינמון
כפית וחצי תמצית וניל איכותית
לקרם הגבינה:
3 כפות חלב
220 גרם גבינת שמנת
חצי כוס חמאה רכה
כף גרידת לימון ליים (60 גרם)
כפית מיץ לימון או ליים
3 כוסות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים והביצים.
2 ממיסים את החמאה בקלחת עם החלב ומוסיפים את המלח. נזהרים לא להרתיח. מוסיפים את תערובת החלב לקערת המיקסר תוך כדי ערבוב עם וו לישה במהירות בינונית.
3 לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם הבצק דביק - מוסיפים מעט קמח.
4 מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו (לחלופין, אפשר להעביר אותו למקרר למשך הלילה).
5 מכינים את קרם הקינמון: מערבבים את כל מרכיבי הקרם בקערה.
6 מכינים את קרם הגבינה: מערבבים את כל המרכיבים למעט אבקת הסוכר בקערה. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה 24 על 36 ס"מ.
8 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כדור אחד לעובי 5 מ"מ, מניחים בתבנית ומכסים בקרם קינמון. ממשיכים כך עם 4 כדורים נוספים, ומסיימים ביריעת בצק ללא קרם.
9 חורצים בעוגה ריבועים באמצעות סכין משוננת. מכסים ומניחים בצד להכפלת הנפח.
10 אופים 30-35 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב-חום.
11 מצננים היטב ומורחים מעל את קרם הגבינה (חשוב מאוד שהעוגה לא תהיה חמה, אחרת הקרם לא ייתפס יפה).
* אם לא אוכלים את המאפה באותו היום מומלץ לחתוך לקוביות ולהקפיא - ואחר כך להפשיר ולחמם במיקרו.
* אפשר להכין מהמתכון גם שבלולי סינבון.