אוכל
צילום׃ נטלי אמילר , mako אוכל

עוגת תפוזים סופר אוורירית

תסתכלו על העוגה הזאת ותענו לנו בכנות: האם מתישהו, אי פעם בחיים האלה, יצאה לכם עוגה כל כך גבוהה, תמירה ואוורירית (ועוד פרווה!)? לא נעים לומר, אבל לנו לא זכור מקרה כזה. איזה כיף שזה עומד להשתנות?

נטלי אמילר | mako אוכל | פורסם 23/11/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 350 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים

כוס וחצי סוכר (300 גרם)

2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס שמן (100 גרם)

כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי)

2 כוסות ועוד 2 כפות קמח (300 גרם)

שקית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

2 טורפים יחד את החלמונים עם חצי כוס סוכר ו-2 שקיות סוכר וניל. מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים ומערבבים היטב.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

3 מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

4 מקציפים את החלבונים במיקסר – בהתחלה במהירות בינונית ואחרי חצי דקה מגבירים בהדרגה עד למהירות גבוהה.

5 כשהקצף מתחיל להתרומם מוסיפים את המלח, ואז את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם תפוח ואוורירי (נזהרים לא להגיע לקצב יציב מדי כמו של מרנג).

6 מעבירים שליש מכמות החלבונים המוקצפים לקערת החלמונים והקמח ומקפלים. ממשיכים עם שליש שני ולאחר מכן עם השליש האחרון.

7 מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו ומשמנים את תחתית התבנית (שימו לב, רק את התחתית).

8 מכניסים את העוגה לתנור החם, וממקמים אותה על רשת בשליש התחתון של התנור.

9 אופים כ-55 דקות, או עד שקיסר שננעץ בעוגה יוצא יבש.

עוגת תפוזים (צילום: נטלי אמילר , mako אוכל)
עוגת תפוזים|צילום: נטלי אמילר , mako אוכל

טיפים:

** מומלץ לאפות את העוגה בתבנית פלא עגולה עם חור באמצע קוטר 25, עם שלוש רגלים, ולהפוך אותה על השיש בתום האפייה, כדי שתצא גבוהה ויפה. אם אין תבנית פלא אפשר להשתמש ב-3 תבניות אינגליש קייק.

** אין לפתוח את התנור ב-40 הדקות הראשונות של האפייה.

** מומלץ להתעסק עם הבלילה כמה שפחות. ברגע שהיא אחידה – מפסיקים לערבב.

** מכיוון שיש הבדלים בין תנור לתנור, זמן האפייה יכול להגיע גם ל-60 דקות ויותר.

לכל שלבי ההכנה ולעוד מתכונים שווים עקבו אחרי nataliamilar@ באינסטגרם