אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שכבות ביסקוויטים

עוגה קלאסית שאף פעם לא מאכזבת, מעדן שכבות של ביסקוויטים עם פודינג וניל ושוקולד

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 04/04/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פתי בר

4 מכלי שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

1 כוס חלב

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות חלב לטבילת הביסקוויטים

 תבנית מלבנית של 20 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית מרובעת של 25 ס"מ על 25 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מחממים 2 מכלים של שמנת מתוקה, עד סף רתיחה. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, ושופכים את השמנת החמה מעליו. ממתינים דקה, ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.

2 בקערה נפרדת מקציפים את 2 המכלים הנותרים של השמנת, יחד עם כוס חלב, שקית אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 טובלים את הביסקוויטים בחלב ומניחים על תחתית התבנית. מורחים מעליהם את מחצית מתערובת הווניל ומכסים בעוד שכבה של ביסקוויטים. שופכים מעליהם את מחצית מתערובת השוקולד וכך ממשיכים לסירוגין (עוד 4 פעמים) עד שמסיימים עם השוקולד למעלה. מקררים לילה במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!