עוגה קלילה לפסח
עוגה אוורירית קלה ומהירה, לפסח כשר וטעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
100 גרם קמח מצה לעוגה אביב
180 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית תמצית וניל
סוכר טחון לקישוט
30 גרם חמאה או מרגרינה מומסת לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה. מוסיפים את קמח המצה, קליפת הלימון ותמצית הוניל ומקפלים בעדינות לחלמונים.
3 בקערה נקייה מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
4 מוסיפים שתי כפות מהחלבונים לתערובת החלמונים והקמח ומערבבים לדילול התערובת.
5 מוסיפים בהדרגה את תערובת החלמונים והקמח לחלבונים ומקפלים פנימה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
6 משמנים היטב את התבנית ובוזקים את התערובת פנימה לכל גובה התבנית.
7 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-30 דקות אפיה או עד שהעוגה בצבע חום-זהב.
8 מוציאים מהתנור והופכים מייד על רשת ברזל לקירור.
9 מפזרים סוכר טחון מעל לקישוט.
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.