אוכל
צילום׃ מצות אביב

עוגה קלילה לפסח

עוגה אוורירית קלה ומהירה, לפסח כשר וטעים

רועי וולף | מצות אביב | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

100 גרם קמח מצה לעוגה אביב
180 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית תמצית וניל
סוכר טחון לקישוט
30 גרם חמאה או מרגרינה מומסת לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה. מוסיפים את קמח המצה, קליפת הלימון ותמצית הוניל ומקפלים בעדינות לחלמונים.

3 בקערה נקייה מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4 מוסיפים שתי כפות מהחלבונים לתערובת החלמונים והקמח ומערבבים לדילול התערובת.

5 מוסיפים בהדרגה את תערובת החלמונים והקמח לחלבונים ומקפלים פנימה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

6 משמנים היטב את התבנית ובוזקים את התערובת פנימה לכל גובה התבנית.

7 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-30 דקות אפיה או עד שהעוגה בצבע חום-זהב.

8 מוציאים מהתנור והופכים מייד על רשת ברזל לקירור.

9 מפזרים סוכר טחון מעל לקישוט.

>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.