אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגה לקפה של סטארבקס בגרסה כשרה לפסח

ה"עוגה לקפה" של סטארבקס - עוגה קינמונית גבוהה ורכה - זכתה להמון מתכונים, חיקויים וגרסאות עם השנים, ובצדק מוחלט - היא באמת עוגה מושלמת, לצד הקפה ובכלל. אז מה, שלא נעשה לה גרסה כשרה לפסח?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 25/04/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.6 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחת העוגות הכי מפורסמות של רשת סטארבקס היא ה"עוגה לקפה" שלהם - עוגה רכה ולחה עם תערובת קינמון בפנים ופירורי קראמבל מלמעלה. העוגה הזאת זכתה עד היום להמון גרסאות ברשת, ולהן אני מוסיפה עכשיו אחת כשרה לפסח, כי אם יש עוגה שחבל לוותר עליה זו זו.

מרכיבים :

תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית מרובעת 25*25:

400 גרם (2 שקיות) קמח תופח לפסח

רבע כוס (25 גרם) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

5 ביצים גודל L

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

חצי מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה

כפית תמצית/מחית וניל

למילוי קינמון:

כפית גדושה של אבקת קינמון

שני שליש כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום דביק

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

קינוחים לפסח

כל המתכונים לפסח

ומתכונים למימונה!

עוגת קפה סטארבקס כשרה לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת קפה סטארבקס כשרה לפסח|צילום: קרן אגם, mako אוכל

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 מערבבים בקערה קמח תופח, קמח שקדים, סוכר לבן ושמן קנולה לתערובת פירורית. מוציאים כוס אחת מהתערובת ושומרים בצד.

3 מוסיפים למה שנותר בקערה ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת להקצפה ווניל, ומערבבים היטב לבלילה אחידה.

4 למילוי: מערבבים בקערה קינמון וסוכר חום דביק.

5 מעבירים חצי מהבלילה לתבנית ומפזרים מחצית מהסוכר והקינמון באופן שווה. מכסים בחצי השני של הבלילה.

6 מעבירים את פירורי הבצק ששמרנו בצד לקערה של הסוכר והקינמון שנשארו ומערבבים.

7 מפזרים מעל העוגה באופן אחיד.

עוגת קפה לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
השכבה הקינמונית בפנים - שלמות|צילום: קרן אגם, mako אוכל
עוגת קפה כשרה לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
כעבור שנייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8 אופים את העוגה 45-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

9 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.