טורט אגוזים, סוכר חום ולוטוס
הרבה זמן אנחנו מחפשים את עוגת הפרווה הכי יפה ונכונה. אחרי שנתקלנו במתכון הזה הרגשנו כאילו יש כאן אהבה מביס ראשון. טורט עסיסי וחגיגי עם אגוזים, לוטוס וסוכר חום
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לטורט (תבנית 24 ס"מ):
220 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
שליש כפית סודה לשתייה
70 גרם (שני שליש כוס) פקאנים טחונים
250 גרם (כוס ורבע) סוכר חום בהיר דמררה
165 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד כף) שמן
200 מ"ל (שלושת רבעי כוס ועוד כף) חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים, בטמפרטורת החדר
שליש כפית מלח
למילוי וציפוי:
שני שליש צנצנת ממרח לוטוס
750 מ"ל (3 גביעים) שמנת צמחית
6 כפות אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
100 גרם עוגיות לוטוס טחונות דק או גרם אגוזים גרוסים
חופן פקאנים שלמים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2 מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים פקאנים טחונים וכשני שליש מכמות הסוכר החום ומערבבים. בקערה נפרדת טורפים שמן, חלב סויה ותמצית וניל.
3 בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח וכל יתר כמות הסוכר בהדרגה במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים למערבל את החומרים היבשים בכמה פעמים לסירוגין עם הנוזלים תוך ערבול במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.
4 יוצקים לתבנית ואופים במשך 45-55 דקות, עד שהעוגה תפוחה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (העוגה נוטה להשחים במהלך האפיי ולכן מומלץ לפקוח עין ובעת הצורך לכסות אותה בנייר אלומיניום רופף על מנת שלא תשחים יתר על המידה). מצננים היטב.
5 מכינים את המילוי והציפוי: פורסים את העוגה בסכין משוננת ל-3 שכבות. מעבירים לקערה את ממרח הלוטוס, ומחממים קלות מאוד במיקרוגל (10-15 שניות, רק עד לריכוך קל). מקציפים במערבל חשמלי שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
6 מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה, משטחים מעל מחצית מכמות ממרח הלוטוס בשכבה דקה ומצפים בשכבה של קרם. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים בפרוסת עוגה.
7 מצפים את העוגה כולה בשכבה דקה של קרם, ומהדקים סביב הדפנות פירורי עוגיות לוטוס או אגוזים קצוצים. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את העוגה. מקשטים בפקאנים שלמים. מעבירים לקירור לכמה שעות (רצוי למשך לילה שלם) לפני האכילה.
* ניתן להכין את העוגה גם בגרסה חלבית בשימוש בחלב עבור העוגה ובשמנת מתוקה חלבית.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות