עוגת סופלה שוקולד
בצק חמאתי ופריך במילוי שוקולדי, נוזלי וסמיך - למשקיענים בלבד
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
לבצק הפריך
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
10 גרם קקאו (1 כף מלאה)
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית הסופלה
200 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
5 חלבונים
50 גרם סוכר (1/4 כוס סוכר)
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק הפריך:
1 מערבלים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
2 מוסיפים את הביצה, הקמח, הקקאו ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד קבלת בצק.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
4 מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ. מרפדים את הבסיס והדפנות של התבניות.
5 מכניסים למקרר ומתחילים להכין את מלית הסופלה.
מכינים את מלית הסופלה:
6 ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (המסה באדים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ואת הסיר הקטן בתוך סיר גדול, שבתחתיתו מים ברתיחה עדינה).
7 מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד אחידות.
8 מקציפים את החלבונים עם הסוכר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות, עד קבלת קצף יציב. מקפלים לתערובת השוקולד והחלמונים.
9 יוצקים לתבניות עם הבצק הפריך ואופים ב-170 מעלות כחצי שעה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.