אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

עוגת סופלה שוקולד

בצק חמאתי ופריך במילוי שוקולדי, נוזלי וסמיך - למשקיענים בלבד

מיקי שמו | mako | פורסם 15/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

לבצק הפריך

100 גרם חמאה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
10 גרם קקאו (1 כף מלאה)
1/2 כפית אבקת אפייה

למלית הסופלה

200 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
5 חלבונים
50 גרם סוכר (1/4 כוס סוכר)

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק הפריך:

1 מערבלים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה.

2 מוסיפים את הביצה, הקמח, הקקאו ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד קבלת בצק.

3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

4 מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ. מרפדים את הבסיס והדפנות של התבניות.

5 מכניסים למקרר ומתחילים להכין את מלית הסופלה.

מכינים את מלית הסופלה:

6 ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (המסה באדים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ואת הסיר הקטן בתוך סיר גדול, שבתחתיתו מים ברתיחה עדינה).

7 מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד אחידות.

8 מקציפים את החלבונים עם הסוכר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות, עד קבלת קצף יציב. מקפלים לתערובת השוקולד והחלמונים.

9 יוצקים לתבניות עם הבצק הפריך ואופים ב-170 מעלות כחצי שעה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.