אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

שטרודל תפוחי עץ וצימוקים

מאפה של בצק פילו קריספי ומענג במילוי תפוחים חם - מעדן אמיתי

מיקי שמו | mako | פורסם 24/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

25 גרם חמאה
3 עלי פילו
5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרנד סמית
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס צימוקים לבנים
חמאה מומסת להברשה
ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 חותכים את התפוחים לקוביות.

2 ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים, הסוכר וסוכר הווניל ומבשלים כעשר דקות.

3 מוסיפים את הצימוקים הלבנים, מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן.

4 מניחים את עלי הפילו על משטח העבודה כשהם פרוסים לרוחב. מסדרים אותם ככה שכל אחד יכסה מחצית מהעלה שמתחתיו (מתקבלת יריעת פילו באורך של שני עלים וברוחב של עלה אחד). מורחים את היריעה בחמאה מומסת, ומסדרים את תערובת התפוחים לאורך השליש התחתון שלה.

5 מגלגלים לגלילה, מורחים בביצה טרופה ואופים ב-195 מעלות כ-20 דקות.

6 מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר עם גלידת וניל או קצפת.