אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

סהרוני שמרים שוקולד

עוגות אישיות מופלאות, אווריריות וריחניות, במלית נדיבה של נוטלה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 04/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (מבוסס על מתכון של קרין גורן):
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית, 50 גרם)
200 גרם חמאה
1/4 1 כוס (300 מ"ל) חלב
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
להברשה: ביצה טרופה

למלית

ממרח נוטלה

לסירופ הסוכר

1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
שפריץ של לימון

אופן ההכנה:

1 שמים את הקמח במיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים.

2 ממיסים את החמאה במיקרוגל. מתחילים ב-30 שניות, ואם צריך מוסיפים עוד 10 שניות.

3 מחממים מעט את החלב במיקרוגל.

4 מוסיפים לקמח את החמאה, החלב, הביצים והסוכר, ולשים עד לקבלת בצק.

5 מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה, עד להכפלת הנפח. אפשר להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר למשך כל הלילה.

הכנת הסהרונים:

1 מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-5 ס"מ, ופורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.

2 מרדדים כל פרוסה לצורה כמה שיותר קרובה למלבן, ומורחים נוטלה.

3 מגלגלים 2/3 מהמלבן, ואת היתרה חותכים לרצועות (ראו תמונה).

4 מלפפים כל רצועה מעל הגליל שנוצר, מעקמים מעט לצורת סהרון, ומניחים בתבנית. מכסים במגבת כדי למנוע התייבשות, ומשאירים לתפיחה נוספת של כשעה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים בביצה ומכניסים לתנור המחומם לכ-20 דקות, עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים את חומרי הסירופ על האש, עד שהסוכר נמס לגמרי.

6 מוציאים את הסהרונים מהתנור ומזגגים מיד בסירופ.