סהרוני שמרים שוקולד
עוגות אישיות מופלאות, אווריריות וריחניות, במלית נדיבה של נוטלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (מבוסס על מתכון של קרין גורן):
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית, 50 גרם)
200 גרם חמאה
1/4 1 כוס (300 מ"ל) חלב
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
להברשה: ביצה טרופה
למלית
ממרח נוטלה
לסירופ הסוכר
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
שפריץ של לימון
אופן ההכנה:
1 שמים את הקמח במיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים.
2 ממיסים את החמאה במיקרוגל. מתחילים ב-30 שניות, ואם צריך מוסיפים עוד 10 שניות.
3 מחממים מעט את החלב במיקרוגל.
4 מוסיפים לקמח את החמאה, החלב, הביצים והסוכר, ולשים עד לקבלת בצק.
5 מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה, עד להכפלת הנפח. אפשר להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר למשך כל הלילה.
הכנת הסהרונים:
1 מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-5 ס"מ, ופורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
2 מרדדים כל פרוסה לצורה כמה שיותר קרובה למלבן, ומורחים נוטלה.
3 מגלגלים 2/3 מהמלבן, ואת היתרה חותכים לרצועות (ראו תמונה).
4 מלפפים כל רצועה מעל הגליל שנוצר, מעקמים מעט לצורת סהרון, ומניחים בתבנית. מכסים במגבת כדי למנוע התייבשות, ומשאירים לתפיחה נוספת של כשעה.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים בביצה ומכניסים לתנור המחומם לכ-20 דקות, עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים את חומרי הסירופ על האש, עד שהסוכר נמס לגמרי.
6 מוציאים את הסהרונים מהתנור ומזגגים מיד בסירופ.