אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן

מטבעות טחינה של סבתא מטילדה

עוגיות הטחינה של מיקי שמו הן למעשה מטבעות, ולא בדיוק של מיקי שמו אלא יותר של סבתא שלו. אם אתם צריכים עוד סיבה להכין אותן, שימו לב שבקופסה אטומה הן יחזיקו אפילו 10 ימים (בהנחה המופרכת שלא יתחסלו קודם)

מיקי שמו | אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן | פורסם 26/10/23 
  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את העוגיות הללו סבתא שלי היתה מכינה מטחינה גולמית משובחת, שסבא היה קונה בפחים בשוק של ואדי ניסנאס בחיפה. ואכן הצלחת העוגיות תלויה באיכות הטחינה. אני אוהב במיוחד לעבוד עם טחינה הר ברכה.

 

ועוד סודות להצלחה: יש להיזהר מעיבוד יתר של הבצק. כשהוא יציב מפסיקים את פעולת המיקסר. גם האפייה חייבת להיות זריזה.

מרכיבים :

לבצק (כ-50 עוגיות):

200 גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר

קורט מלח

320 גרם (כוס וחצי + כף) טחינה גולמית איכותית

420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית כ-2 דקות לתערובת אחידה.

2 עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדופנות הקערה בעזרת מרית.

3 מוסיפים טחינה ומערבלים עד שהיא נטמעת.

4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד לקבלת בצק יציב.

5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

6 יוצרים גלילים ומקפיאים: חוצים את הבצק ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 4 ס"מ. מעבירים למקפיא לשעה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

8 פורסים ואופים: פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי חצי ס"מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ.

9 אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

10 מצננים לגמרי (עוגיות חמימות יתפוררו למגע האצבע) ומפזרים מעל אבקת סוכר.

11 שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.