אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגיות עבאדי ממכרות של החיים

עוגיות עבאדי מכינים הרבה, או שלא מכינים בכלל. לא משנה כמה גדולה הצנצנת שאנחנו ממלאים, היא מתרוקנת כל כך מהר שאנחנו מתחילים לחשוד שהעוגיות האלה זוללות את עצמן. כן, עד כדי כך

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 09/10/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

860 גרם קמח (קילו פחות כוס), מנופה

2 כפות שומשום גדושות 

2 שקיות אבקת אפייה 

1 כף מלח נדיבה 

1 כוס מים פושרים

1 כוס שמן 

1 נטורינה רכה (לא מומסת!)

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

2 מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד, ולא יותר. מניחים ל-15 דקות.

3 קורצים מהבצק חתיכה קטנה, מרדדים לנקניק וסוגרים לעוגייה. חוזרים על כך עם כל הבצק.

4 מברישים את העוגיות בביצה טרופה וטובלים בשומשום. מסדרים בתבניות מרופדות נייר אפייה.

5 אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות שחומות מלמטה אבל לא יותר מדי (פרק זמן האפייה עשוי להשתנות בין תנור לתנור).

6 מצננים וממלאים צנצנת גדולה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגיות עבאדי ממכרות של החיים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות עבאדי ממכרות של החיים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגיות עבאדי של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות עבאדי של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

** הכמות מספיקה לכמעט 3 תבניות תנור, אבל לא תאמינו באיזו מהירות היא תתחסל.