אוכל
צילום׃ תומר פרת

עוגיות התמרים של סבתא רחל

עוגיות רולדה פשוטות ומשובחות במספר דקות, אפשר לחתוך לפני האפייה ואפשר אחרי

רוני מנדלמן | mako | פורסם 01/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה (המתכון המקורי כלל כמובן מרגרינה)

רבע כוס שמן

שקית אבקת אפייה

חצי כוס מים

חצי קילו קמח

למילוי

ממרח תמרים (לא אוהבים? אפשר ממרח שוקולד)

מעט קינמון טחון

לקישוט: מעט אבקת סוכר

כלים

מיקסר עם וו לישה, או קערת ערבוב ללישה ידנית

מערוך

תבנית אפייה גדולה ושטוחה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכניסים את חומרי הבצק לקערת המיקסר, ומערבלים עד לקבלת בצק.

3 מקמחים את משטח העבודה. מגלגלים את הבצק עד שהוא נהיה אחיד וניתן לרידוד, ומרדדים לצורה של מלבן מוארך.

4 מורחים במרכז המלבן ממרח תמרים, ומושחים לכיוון הקצוות. את הקצוות עצמם משאירים נקיים, כדי שהממרח לא יברח החוצה.

5 מגלגלים את הבצק לאורכו תוך כדי הידוק, עד שנוצר גליל.

• כאן יש שתי אסכולות: יש את אלו שאופים את הבצק בעודו שלם וחותכים רק אחרי שהוא מוכן, ואת אלו שחותכים את הבצק לפרוסות ואופים כך. אמא שלי ותמי שייכות לקבוצה הראשונה. אני חתכתי את הרולדה לפני שהיא נכנסה לתנור, ויש לציין שהעוגיות יצאו פחות יפות ממה שזכרתי.

6 כך או כך, מכניסים את הרולדה לתנור ל-20 עד 25 דקות, עד שהיא מזהיבה.

7 מוצאים מהתנור, מצננים ורק אז פורסים (אחרת הבצק מתפרק). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

>> עוד מתכונים של טעימא