חיתוכיות פריכות עם ממרח שוקולד וריבת תות
כמה דברים טובים בקינוח אחד, שאלוהים יעזור: גם בצק סבלה פריך פריך ועתיר חמאה, גם שוקולד, גם ריבה, גם שטרויזל עם אגוזים. מה עשינו שכל הטוב הזה מגיע לנו? לא ברור, אבל אנחנו הולכים להכין שוקו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית אפייה מרובעת 20 על 30 ס"מ):
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ו- 3/4 כוסות קמח
1 כוס גדושה אגוזי פקאן או מלך
למילוי:
1/2 כוס מרקחת תות (ללא תוספת סוכר)
1/2 כוס ממרח שוקולד
1 כוס שברי שוקולד מריר
לפירורים:
1/4 כוס קמח
1/4 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 לבצק: מעבדים במעבד מזון חלמונים, סוכר, מלח וחמאה עד לקבלת קרם חלק.
2 מוסיפים קמח ואגוזים ומעבדים מעט, רק עד לקבלת בצק רך ואחיד. מקררים במקרר כשעה.
3 מוציאים מהמקרר, מפרישים רבע מכמות הבצק ושומרים אותה במקרר. את שארית הבצק משטחים בתבנית משומנת בעזרת האצבעות לקלתית אחידה.
4 למילוי: בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבה וממרח שוקולד על פני הבצק. מפזרים שברי שוקולד.
5 לפירורים: לרבע כמות הבצק שנותרה מוסיפים קמח, אגוזים וסוכר ומפוררים בעדינות בקצות האצבעות לפירורים.
6 מפזרים את הפירורים על פני התבנית ואופים ב-180 מעלות 35-40 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה.
7 מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים או מלבנים ומגישים.
* המתכון באדיבות השחר העולה.