אוכל
צילום׃ לירון אלמוג, השחר העולה

חיתוכיות פריכות עם ממרח שוקולד וריבת תות

כמה דברים טובים בקינוח אחד, שאלוהים יעזור: גם בצק סבלה פריך פריך ועתיר חמאה, גם שוקולד, גם ריבה, גם שטרויזל עם אגוזים. מה עשינו שכל הטוב הזה מגיע לנו? לא ברור, אבל אנחנו הולכים להכין שוקו

מאיה דרין | השחר העולה | פורסם 17/11/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית אפייה מרובעת 20 על 30 ס"מ):

3 חלמונים

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ו- 3/4 כוסות קמח

1 כוס גדושה אגוזי פקאן או מלך

למילוי:

1/2 כוס מרקחת תות (ללא תוספת סוכר)

1/2 כוס ממרח שוקולד

1 כוס שברי שוקולד מריר

לפירורים:

1/4 כוס קמח

1/4 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 לבצק: מעבדים במעבד מזון חלמונים, סוכר, מלח וחמאה עד לקבלת קרם חלק.

2 מוסיפים קמח ואגוזים ומעבדים מעט, רק עד לקבלת בצק רך ואחיד. מקררים במקרר כשעה.

3 מוציאים מהמקרר, מפרישים רבע מכמות הבצק ושומרים אותה במקרר. את שארית הבצק משטחים בתבנית משומנת בעזרת האצבעות לקלתית אחידה.

4 למילוי: בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבה וממרח שוקולד על פני הבצק. מפזרים שברי שוקולד.

5 לפירורים: לרבע כמות הבצק שנותרה מוסיפים קמח, אגוזים וסוכר ומפוררים בעדינות בקצות האצבעות לפירורים.

6 מפזרים את הפירורים על פני התבנית ואופים ב-180 מעלות 35-40 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה.

7 מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים או מלבנים ומגישים.

* המתכון באדיבות השחר העולה.

>> והנה תפוחי אדמה ממולאים שילדים משתגעים עליהם