אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן

עוגת תפוחים עם פירורים

פאי התפוחים הקלאסי מתהדר בציפוי של פירורי אגוזים שמימיים

בני סיידא | קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן | פורסם 15/09/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 652 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית בקוטר 26 ס”מ, משומנת בחמאה

לבצק

½1 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה, רכה
3 כפות סוכר
1 חלמון
1 כף שמנת חמוצה

למלית

12-10 תפוחי־עץ חמוצים (גרני־סמית), קלופים
2/3 כוס סוכר
½1 כפיות קינמון
מיץ מ-½ לימון
3 כפות פירורי עוגיות

לפירורים

½ כוס סוכר
70 גרם חמאה, רכה
¾ כוס קמח
½ כפית קינמון
50 גרם אגוזים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 חותכים את התפוחים לרבעים ומנקים מליבות. פורסים דק, ומעבירים לסיר. מוסיפים את הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון, ומבשלים 15 דקות עד שהתפוחים מתרככים ולא נשארים נוזלים בסיר. מצננים.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט מהדפנות. מפזרים על הבצק את פירורי העוגיות, ושוטחים מעל את מלית התפוחים.

3 שמים בקערה את כל חומרי הפירורים ומשפשפים בין כפות־הידיים לקבלת פירורים. זורים את הפירורים על התפוחים, ואופים כ-40 דקות עד שהפירורים מזהיבים.