אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

בראוניז במבה

לאוהבי הבמבה, סניקרס וריסס פיסס - שילוב עשיר של שוקולד וחמאת בוטנים בגרסה טרייה ולא מתועשת. לטוויסט מתוק-מלוח מוסיפים לתערובת 50 גרם בוטנים קלויים, מומלחים וקלופים

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 22/02/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חומרים לתבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ:

200 גרם שוקולד מריר 53% או 60% אחוז מוצקי קקאו קצוץ גס

200 גרם חמאה

3 ביצים בטמפ’ החדר

250 גרם (¼1 כוסות) סוכר

80 גרם (1/2 כוס + כף) קמח

70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו

קורט מלח

לתערובת הבוטנים:

100 גרם גבינת פילדלפיה מוקצפת (אפשר גם פילדלפיה רגילה)

200 גרם חמאת בוטנים חלקה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

2 ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את תערובת הבראוניז: ממיסים שוקולד מריר קצוץ וחמאה בקערה במיקרו. מקפידים לא לחמם יותר מדי - עדיף לחמם 30 שניות בכל פעם ולבחוש בין לבין. מערבבים למרקם אחיד.

3 מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח מעט. אפשר להשתמש במטרפה ידנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד.

4 מנפים לתערובת השוקולד והביצים קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בכף עץ או מרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד. לא מערבבים יותר מדי, כדי שהבראוניז לא יצאו קשים. משטחים בתבנית.

5 מכינים את תערובת הבוטנים ואופים: מערבלים גבינה, חמאת בוטנים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או במטרפה ידנית לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבלים למרקם אחיד. יוצקים על התערובת שבתבנית. מעבירים מזלג בתערובת ויוצרים דוגמת שיש (בדומה להכנת עוגת שיש).

6 אופים כ-30 דקות (מומלץ לבדוק את מצב העוגה אחרי 20 דקות אפייה). העוגה מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אך קיסם שמוחדר למרכזה יוצא לח מאוד.

7 מצננים וחותכים בעזרת סכין ארוכה. מומלץ להקפיא את העוגה כשעה או לקרר כשעתיים לפני החיתוך (כך הבראוניז לא יתפרקו במהלך החיתוך). שומרים בקופסה אטומה כשבוע בטמפ’ החדר. אפשר להקפיא עד 3 חודשים.

לגרסת אולטרה-בוטנים: מוסיפים 50 גרם בוטנים קלויים, מלוחים וקצוצים גס.