אוכל

עוגת ריקוטה ולימון

עוגה גבינה אוורירית וקלילה במיוחד

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 22/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם שקדים מולבנים

קליפה מגוררת משני לימונים

6 ביצים מופרדות

2 וחצי כוסות סוכר

225 גרם חמאה רכה

חצי כוס מיץ לימון

3 כפות קורנפלור

350 גרם גבינת ריקוטה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2 מרסקים במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון דק ככל האפשר.

3 מקציפים בקערת המיקסר,על מהירות בינונית, את החלבונים במשך כשלוש דקות.

4 מוסיפים בהדרגה שליש כוס סוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

5 בקערה נפרדת מקציפים את החמאה ויתרת הסוכר כחמש דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מערבלים פנימה את השקדים וקליפת הלימון המרוסקים.

6 לתערובת החמאה והשקדים, מוסיפים את החלמונים, בהדרגה, אחד אחר השני - תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהם נבלעים בתערובת.

7 כעת, מערבלים פנימה את מיץ הלימון והקורנפלור ואחרי שאלו נטמעו בתערובת מוסיפים את הגבינה.

8 מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, עד ששתי התערובות מתאחדות.

9 מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

10 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות בתנור החם.

11 מגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל.