עוגת תפוחים וקלוודוס
פינוק של תפוחים, ברנדי ואגוזים
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 22/01/10
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 תפוחי עץ גרני סמית'
שלוש כפות ברנדי קלוואדוס
כוס ורבע שמן חמניות
כוס ושלושת רבעי סוכר
3 ביצים
שלוש כוסות קמח
כפית קינמון
כפית אבקת סודה
טיפת אבקת ציפורן
3/4 כפית מלח
כוס ורבע אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות. 2. קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות של כ- 2 ס"מ. שמים בקערה ושופכים מעל את הקלוואדוס. 3. שמים את השמן והסוכר בקערה של המיקסר ומערבבים בעזרת המקצף במהירות אטית. מוסיפים את הביצים אחת אחת. 4. מנפים את החומרים היבשים יחד. 5. מוסיפים (יחד עם האגוזים) לתערובת הביצים ומערבבים מעט. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעזרת כף גומי עד שהתערובת הומוגנית. 6. משמנים ומקמחים תבנית סיר פלא, ומעבירים לתוכה את הבלילה. אופים במשך שעה ורבע, או עד שקיסם יוצא יבש.