אוכל
צילום׃ עדי רם

עוגת פסיפלורה

גם אתם שתלתם שיח פסיפלורה ועכשיו לא יודעים מה לעשות עם הפירות? הנה התשובה

| אפייה ביתית, הוצאת מודן | פורסם 16/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לעוגה:

250 גרם חמאה, רכה
1 כוס (220 גרם) סוכר לבן עדין
3 ביצים, מופרדות
2 כוסות (300 גרם) קמח תופח
¾ כוס (180 מ"ל) ריוויון
¼ כוס (60 מ"ל) תוכן פסיפלורה בשלה

לזיגוג הפסיפלורה:

½1 כוסות (240 גרם) אבקת סוכר
כ-¼ כוס (60 מ"ל) תוכן פסיפלורה בשלה

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 צ.). משמנים ומקמחים קלות את התבנית. הופכים את התבנית ומנערים  מעט כדי להיפטר מהקמח העודף.

 

2 שמים בקערה קטנה את החמאה והסוכר וטורפים במערבל (מיקסר) לתערובת אוורירית וקלילה. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, תוך הקצפה לאחר כל הוספה רק עד שהחלמון נבלע בתערובת.

3 מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מנפים את הקמח. מוסיפים לקערה מחצית מהקמח ומערבבים, מוסיפים מחצית מהרוויון ומערבבים. מוסיפים את יתרת הקמח ולאחר מכן את יתרת הרוויון וכן את הפסיפלורה ומערבבים לתערובת אחידה.

4 מקציפים את החלבונים לקצף רך. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת בפעמיים. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומחליקים במרית.

5 אופים את העוגה 40 דקות. מוציאים מהתנור, משהים בתבנית 5 דקות והופכים את העוגה על רשת לצינון.

 

6 בינתיים מכינים את זיגוג הפסיפלורה: שמים בקערה קטנה חסינת חום את אבקת הסוכר, ומוסיפים תוך ערבוב כמות מספיקה מתוכן הפסיפלורה כדי ליצור מעין משחה סמיכה מאוד. מניחים את הקערה בתוך סיר קטן ובו מים על סף רתיחה (בן מארי) ומערבבים עד שהזיגוג הופך נוזלי (חשוב לא לחמם את הזיגוג יותר מדי).

7 יוצקים את הזיגוג על פני העוגה הקרה.