אוכל
וידאו WMV׃ mako

עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן

בטעם הדרים מרענן

תמי בן-דוד| מנחת סדנאות אפייה ללא גלוטן | null | פורסם 18/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כמות ל-3 תבניות אינגליש קייק 25 ס"מ או לתבנית בקוטר 26 ס"מ
4 ביצים XL מופרדות
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס (60 גרם) קמח סויה
1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור (עמילן תירס)
1.5 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס סיבי קוקוס
1 כפית קסנטגאם (להשיג בחנויות טבע) או 100 גרם קוקוס טחון
1 ורבע כוסות סוכר (רצוי סוכר זהוב או סוכר קנים)

לסירופ:

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס סוכר (רצוי זהוב או סוכר קנים)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפייה. 2. מערבבים בקערה גדולה את החלמונים, המיץ, קליפת התפוז, השמן ואת תמצית הווניל. 3. מערבבים את הקמחים ואת הקוקוס, ומוסיפים לתערובת החלמונים תוך ערבוב. 4. מקציפים את החלבונים במערבל, תוך שמוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מוסיפים את הקצף לתערובת החלמונים, בשתי פעמים ובתנועות קיפול. 5. מעבירים לתבניות או לתבנית, ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהעוגות תופחות ומופיעים עליהן סימני בקיעה קלים. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגות למשך 10 דקות נוספות. 6. מערבבים את המיץ והסוכר בסיר ומבשלים סירופ על להבה נמוכה, רק עד שהסוכר נמס. מוציאים את העוגות מהתנור, מניחים על רשת ומברישים אותן בסירופ בעודן חמות. מגישים כשהעוגות קרות לגמרי.